- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Камала Харис током говора посветила само један минут Украјини

© AP Photo / Carolyn KasterКамала Харис
Камала Харис - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2024
Пратите нас
Потпредседница САД Камала Харис, која је званично прихватила номинацију Демократске странке да буде њен кандидат на председничким изборима у САД у новембру, током говора на последњој вечери Демократске националне конвенције у Чикагу, само један минут је пажњу посветила украјинском конфликту.
Такође, Харисова је три пута поменула Русију током свог говора и два пута руског председника Владимира Путина.
Говорила је о свом ангажману по питању уједињења западних савезника по питању подршке Кијеву, а истакла је да ће одлучно наставити да подржава Кијев.
Такође је навела и да је бивши амерички председник Доналд Трамп, током свог мандата, претио да ће оставити НАТО на цедилу и да је „бодрио Путина да покрене специјалну операцију“.
Међутим, Трамп није остао дужан Харисовој – како преносе амерички медији, убрзо након њеног говора у Чикагу огласио се бивши амерички председник који је оштро прокоментарисао њену изјаву да се „неће повиновати светским диктаторима“.
„Нећемо имати никакву будућност са Камалом Харис јер ће нас она одвести у трећи светски рат. Ти светски диктатори никада је неће поштовати“, написао је Трамп на друштвеним мрежама.
Камала Харис - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2024
СВЕТ
Камала Харис званично прихватила номинацију демократа на председничким изборима у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала