- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човић у „Миљановом корнеру“: Размишљали смо о Аврамовићу

© SputnikНебојша Човић
Небојша Човић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2024
Пратите нас
Небојша Човић, председник Црвене звезде, у емисији „Миљанов корнер“ говорио је о томе како су црвено-бели размишљали да доведу Алексу Аврамовића и Бруна Кабокла, а открио је и како теку преговори са Филипом Петрушевом.
Једна од акутелних тема био је мандат Небојше Човића па је тако председник црвено-белих рекао шта мисли о томе.
„Мој мандат истиче 2026. године. Боже здравља. Управа је одлична, а чак ћемо се ширити. Жељко Дрчелић је човек који пун енергије и хоће да ради, тако да настављамо заједно. Здрав сам и спреман за нову сезону“, рекао је Човић.
Председник клуба задовољан је појачањима међу којима су репрезентативци Урош Плавшић и Огњен Добрић, као и хемијом која влада у екипи.
„Одлична је хемија, одлични су односи. Као да су род рођени. Дошли смо до ситуације да имамо десеторицу сјајних домаћих играча, уз неколицину странаца који су веома квалитетни у сваком погледу. Ми постајемо перјаница српске кошарке и гледаћемо да задржимо тај тренд. Притом имамо изузетног тренера са којим одлично сарађујемо. Он је потпуно селектирао тим и добио играче које је тражио. Мислим да је направио у сваком погледу добар тим. Задовољство је гледати како екипа ради у Старој Пазови“, истакао је Човић.
Једина непознаница за нову сезону је Филип Петрушев.
„Видећемо још. Размишљамо о Петрушеву. Он је играч Олимпијакоса. Видећемо како ће они сложити екипу, да ли Филип може да буде слободан или не. Да ли ће доћи, не могу да вам кажем. Он је на путу потпуног сазревања. Ја да сам у НБА тиму, спојио бих Петрушева и Јокића. Наше је да пробамо. Ми никоме нисмо отимали играча. Петрушева или неког другог. Ми имамо наших 16“, рекао је председник Звезде.
Открио је потом председник црвено-белих да су размишљали и о понуди за Алексу Аврмаовића.
„Размишљали смо о Аврамовићу својевремено, али смо се договорили са нашим навијачима да не правимо више преласке из Партизана у Звезду. Из Маниле је дошао разигран где је одиграо перфектно, али је сезону одиграо никако. Чак толико мучно да је једва чекао да оде.То хоћемо да поштујемо у сениорском тиму. Мислим да је Алекса сјајан човек и играч, тако да је мени жао. Можда једног дана… Важи тај договор и за стране играче. Сада када смо причало око Кодија Милера-Мекинтајера, код њега је била специфична ситуација, јер знате како је отишао из Партизана. О Бруну Кабоклу нисмо размишљали иако се свашта писало. О њему смо размишљали док није дошао у Партизан. Причало се о цифрама 900.000, 1.000.000 евра… Зато смо прекинули да размишљамо о њему. Било би занимљиво видети Јага и Кабокла заједно, али би морали да буду под посебном дисциплинском контролом, пошто су „ватрени“ и један и други“, истакао је Човић.
Председник Звезде отворено је говорио о буџету и циљевима за наредну сезону.
„Око 12.500.000 евра ће бити играчи. Ми смо врло транспаренти. Циљ је да одбранимо три трофеја и да видимо да ли ћемо моћи да уђемо у Топ осам“, закључио је Небојша Човић у емисији „Миљанов корнер“.
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2024
СПОРТ
Ангелина се опоравила и иде по злато!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала