- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Непремостива препрека за непријатеља: Ударна моћ руских система за даљинско минирање

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСистем за даљинско минирање „Земљеделие“
Систем за даљинско минирање „Земљеделие“  - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2024
Пратите нас
Најновији инжењерски системи за даљинско минирање „Земљеделије“ групе „Центар“ блокирали су прилазе положајима руских трупа, спречивши три контранапада украјинске војске у правцу Авдејевке. Ударна моћ система препозната је и на Запад – уверен је да минска поља постају непремостива препрека за украјинске снаге, пише „Руска газета“.
Према писању медија, командант вода за минирање са кодним знаком „Отличник“ рекао је да је његова борбена јединица учествовала у ослобађању насеља Авдејевка, Бердичи, Орловка, Тоненко и Очеретино.
Ти системи су први пут коришћени 2023. године за одбијање контраофанзиве Оружаних снага Украјине – тада су правилно постављена минска поља постала непремостива препрека за непријатеља, наводи се у чланку.
„Земљеделије” је направљено па принципу вишецевних ракетних система, али се за минирање користи муниција са мотором на чврсто гориво, пуњена разним врстама мина. Систем поставља минско поље било које сложености, укључујући и оне са готовим пролазима за руске трупе, а салва погађа терен површине неколико фудбалских терена.
Сада се системи користе у посебно угроженим подручјима, где би украјинске Оружане снаге могле да покушају да изведу контранападе. Користе се и на курском правцу, пише лист.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала