- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хамас одбацује нове израелске услове за прекид ватре у Појасу Газе

© Tanjug / АП/Mohammad ZaatariХамас
Хамас - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2024
Пратите нас
Палестинска група Хамас се држи предлога о прекиду ватре у Појасу Газе од 2. јула и одбацује нове израелске услове за прекид сукоба, изјавио је званичник групе Осама Хамдан.
Он је рекао за телевизију Ал-Акса, коју води Хамас, да није тачно да ће ускоро бити постигнут договор о прекиду ватре у Појасу Газе, пренео је Ројтерс.
У преговорима о прекиду ватре у Појасу Газе, Хамас тражи потпуно повлачење Израела из палестинске енклаве, укључујући и повлачење из такозваног Филаделфијског коридора, уског дела територије дуж јужне границе са Египтом укупне дужине 14,5 километара.
Израел жели да задржи контролу над тим коридором који је заузео крајем маја након што је уништио десетине тунела за које тврди да су служили за кријумчарење оружја у Газу.
Хамас је претходно саопштио да је спреман да прихвати предлог који је у мају изнео председник САД Џозеф Бајден, а који подразумева прекид ватре у фазама, повлачење израелских снага из Појаса Газе и ослобађање палестинских затвореника из израелских затвора.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала