- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Објављен идентитет нападача на фестивалу у Немачкој

© Tanjug / Gianni Gattus/dpa via APНемачка полиција на улицама Золингена после напада на фестивалу.
Немачка полиција на улицама Золингена после напада на фестивалу. - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2024
Пратите нас
Осумњичени за напад у Золингену у којем су три особе убијене а осам повређено идентификован је као 26-годишњи Сиријац Иса Ал Х, а премијер покрајине Северна Рајна-Вестфалија, Хендрик Вист, описао је напад као акт тероризма.
Тужилаштво у Диселдорфу саопштило је да се сумња да је нападач припадник Исламске државе, преноси Ројтерс.
Презиме осумњиченог није саопштено због немачких закона о приватности.
Тужиоци су навели да је „због својих радикалних исламистичких уверења“ он покушао да убије што више људи за које је сматрао да су неверници, убадајући их више пута ножем у врат и горњи део тела.
Осумњичени је живео у дому за избеглице у Золингену који је јуче претражен, казао је министар унутрашњих послова покрајине Северна Рајна-Вестфалија, Херберт Ројл.
Медији су пренели, цитирајући неидентификоване безбедносне изворе, да је осумњичени дошао у Немачку крајем 2022. и затражио азил.
Немачко савезно тужилаштво преузело је истрагу о нападу ножем у граду Золинген, у којем су у петак убијене три, а повређено осам особа, наводећи да се сумња на тероризам.
Немачка полиција јутрос је саопштила да је ухапсила мушкарца осумњиченог за напад у граду Золингену, да је реч о Сиријцу и да је он признао злочин.
Терористичка организација Исламска држава (ИС) преузела је у суботу одговорност за напад у Золингену.
ИС је навео да је нападач циљао хришћане и да је „војник Исламске државе", који је извео напад „како би осветио муслимане у Палестини и широм света“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала