- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како остати вечно млад: Руски милијардер открио седам животних правила

© AP Photo / Tatan SyuflanaПавле Дуров
Павле Дуров - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2024
Пратите нас
Руски милијардер Павле Дуров познат је, не само по томе што је направио друштвену мрежу Телеграм, већ и по здравом животу. Он је дао седам савета како да човек остане вечно млад.
1) Не пијте алкохол. Алкохол, као и друге супстанце које изазивају зависност, већину људи чини „мање здравим и визуелно старијим“, сматра Дуров.
2) Много спавајте. Павел је признао да му је због посла најтеже да се наспава. Истовремено је упозорио да се не треба викендом надокнађивати недостатак сна радним данима.
3) Немојте се преједати. Према његовим речима, одустао је од грицкања и обично једе два пута дневно у року од 6 сати или само једном дневно.
„Једење 3 или више пута дневно је само лоша навика“, написао је он.
4) Вежбајте. Оснивач Телеграма признао је да не ради кардио тренинге, већ више воли да шета, вози бицикл или плива на свежем ваздуху и вежба са умереним теговима.
5) Ограничите стрес. Према његовим речима, неке менталне навике и принципи стоицизма могу помоћи у томе: на пример, вера да се све дешава на најбољи начин. Дуров је саветовао да, ако постоји могућност, човек живи у природи.
6) Не једите месо. Већина људи који изгледају млађе од својих година одустала је од црвеног меса, подсетио је Дуров. Као алтернативу нуди морске плодове и рибу уловљену у дивљини.
7) Живите сами. „Изненађујуће је да су сви млади људи средњих година са којима сам разговарао живели сами већину свог живота. То може бити резултат њихове независности од обрасца спавања, начина исхране, понашања друге особе. Или то је једноставно корелација, а људи, независни од нездравих друштвених норми, независни су и у свом личном животу", објаснио је он једном приликом.
Према речима Дурова, он се придржава ових принципа више од 10 година. Милијардер је рекао да је главни савет младима да се одрекну алкохола.
„Одустајањем од алкохола престаћете да потискујете своју интуицију која ће вам говорити шта је добро, а шта лоше за вас. Све што треба да знате сами ћете схватити и нећете зависити од савета других људи”, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала