Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Пожари на Старој планини и околини Жагубице стављени под једну врсту контроле

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEВатрогасац
Ватрогасац - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2024
Пратите нас
Два највећа пожара - на Старој планини и у околини Жагубице, стављена "под једну врсту контроле" и да ће МУП употребити све капацитете како би се спречило даље ширење пожара широм Србије, рекао је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
Дачић је приликом обиласка Жагубице навео да у Србији дневно има 200 пожара, а да је од почетка године било између 20 и 25 хиљада интервенција због пожара, од којих су 14.000 биле због пожара на отвореном.
"Људи из сектора за ванредне ситуације кажу да је у последњих десетак година готово незабележен овакав број пожара, односно оваква изузетно сушна сезона. Ако имате 200 интервенција Сектора за ванредне ситуације у току дана, простом математиком се види колико је потребно људи и опреме, колико је потребно да људи буду обучени, какви су нам капацитети потребни. Ја могу са великим задовољством да кажем да су готово сви пожари у Србији у року од једног дана били локализовани", истакао је Дачић.
Како је додао, Србија је упућивала помоћ другим земљама које су имале велике пожаре, а грађани Србије "могу да буду сигурни да ће Сектор за ванредне ситуације успешно одговорити свим обавезама, односно ризицима".
"Веома је тешко рећи када је крај, зато што кад угасите пожар деси се у току ноћи да поново крене да гори, такав је терен, неприступачан", рекао је Дачић.
Дачић, који је претходно обишао планину Видлич где је такође у току интервенција због пожара, рекао је да је током лета до Жагубице могао да види како изгледају ти терени и колико су неприступачни за гашење.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала