- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дуров пуштен уз кауцију и у приватном аутомобилу напустио зграду суда

© AP Photo / Tatan SyuflanaTelegram co-founder Pavel Durov speaks during a press conference following his meeting with Indonesian Communication and Information Minister Rudiantara in Jakarta, Indonesia Tuesday, Aug. 1, 2017.
Telegram co-founder Pavel Durov speaks during a press conference following his meeting with Indonesian Communication and Information Minister Rudiantara in Jakarta, Indonesia Tuesday, Aug. 1, 2017.  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Оснивач Телеграма Павле Дуров стављен је под судски надзор и мора да положи кауцију у износу од 5 милиона евра, саопштило је француско тужилаштво. Ускоро затим, допусник Спутњика је јавио да је Дуров ослобођен и да је у приватном аутомобилу напустио зграду суда у Паризу.
„Он (Дуров) стављен је под судски надзор, између осталог уз услов да положи кауцију у износу од пет милиона евра, да се обавезно јавља у полицијску станицу два пута недељно, а забрањено му је да напушта територију Француске", наводи се у документу.
Дуров је оптужен за шест кривичних дела, укључујући управљање онлајн платформом у циљу обављања незаконитих трансакција организоване групе за шта му прети 10 година затвора.
Оснивач Телеграма се оптужује и за:
— Одбијање да преда кључеве за шифровање.
— Саучесништво у дистрибуцији дечије порнографије и трговини дрогом.
— Извршење кривичних дела у саставу групе лица.
— Одбијање да надлежним органима преда информације и документа за прислушкивање, које закон дозвоњава.
Иначе, бизнисмен је остао једини оптужени у случају Телеграм.
Према прелиминарним информацијама, истрага против Дурова се води од фебруара ове године.
Подсетимо, француски медији су у суботу увече јавили да је оснивач Телеграма Павле Дуров приведен на аеродрому „Бурже“. Дуров је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана. Тужилаштво у Паризу је објавило списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет. Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји наркотика, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији. Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала