- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Француска издала потерницу за братом Павла Дурова

© Sputnik / Маријана КолаковићПолиција у Паризу, Служба безбедности
Полиција у Паризу, Служба безбедности  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
За братом суоснивача месинџера Телеграм Павла Дурова, Николајем Дуровом, у Француској је такође расписана потерница, преносе медији позивајући се на судски документ.
Напомиње се да су налози за хапшење Павла и Николаја издати 25. марта због оптужби за саучесништво у чувању, дистрибуцији или омогућавању приступа порнографским сликама малолетника као дела организоване групе.
Медији наводе и да су француске власти браћу Дуров ставиле на потерницу након неодговореног судског захтева да се идентификује један од корисника Телеграма.
Француско тужилаштво планира да у среду увече објави саопштење о ситуацији са Павлом Дуровом, рекао је извор за Спутњик.
Како је саопштило тужилаштво, за сада је у случај Телеграм умешан само Павел Дуров.
Како је касније за Спутњик рекао француски адвокат, Дурову би притвор могао бити продужен за још 48 сати ако је одбио да омогући приступ телефону.

Хапшење Дурова

Подсетимо, француски медији су у суботу увече јавили да је оснивач Телеграма Павле Дуров приведен на аеродрому „Бурже“. Дуров је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана.
Тужилаштво у Паризу је објавило списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет.
Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји наркотика, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.
Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.
Павел Дуров - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
РУСИЈА
Дуров: Имао сам договорену вечеру са Макроном на дан хапшења
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала