- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло је Новакова најтежа загонетка

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић и Ласло Ђере
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић и Ласло Ђере, двојица српских тенисера, одиграће трећи међусобни дуел, односно други на УС Опену. Много тога другачије је него прошле године када су се састали у трећем колу, али без обзира на то Новак зна колико Ласло може да изненади.
Колико је лепо што ће Србија гледати српски окршај на УС Опену, толико је и разочаравајуће што је жреб наместио да један српски представник мора да заврши учешће после другог кола.
С обзиром на форму нема спора да је Новак Ђоковић велики фаворит, али Ласло Ђере прошле године показао је колико је опасан када игра свој најбољи тенисер и фалио му је само „сет“ како би дошао до највеће победе у каријери.
Тешко да је Новак успео да заборави прва два сета прошлогодишњег меча у којима је Ласло доминирао. Дуге размене секао је невероватно снажним и прецизним винерима, диктирао је темпо на мрежи и чинио да најбољи свих времена остане без решења.
Била су то два најбоља сета у Ђереовој каријери, али онда се пробудила звер. Новак је подигао ниво игре, а српски тенисер са друге стране мреже ментално је потонуо када је схватио да се сада појавила она верзија Ђоковића против које нико не може ништа да уради.
Три везана сета тада је освојио Новак, а после тога је наставио да доминира у сваком мечу да би на крају стигао до титуле.
Годину дана раније пре чувеног меча на УС Опену Ђере је такође намучио Ђоковића и то на турниру у Београду где је убедљиво освојио први сет, а потом је наредна два изгубио у тај-брејку.
Дакле, Ласло зна са Новаком, али питање је колико у овом тренутку може. Дуго се српски тенисер опорављао после операције руке, далеко је од своје најбоље форме, док је са друге стране најбољи тенисер свих времена са никад већом мотивацијом.
Овај меч игра се у ноћи између среде и четвртка око 2:30, а оно што је сигурно је да нас очекује спектакл!
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
СПОРТ
Британац „ударио“ по Синеру: „Чувају му имиџ, има председнички третман – то никад нисам видео“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала