- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пентагон примио к знању поруку Лаврова: „Не желимо рат са Русијом“

© AP Photo / Patrick SemanskyПоглед на Пентагон
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Вашингтон не тежи рату са Москвом, изјавио је портпарол Пентагона Патрик Рајдер након што је Министарство спољних послова Русије у уторак упозорило САД на последице подршке Украјини.
„Не знам шта то значи, ми нисмо у рату са Русијом и не тражимо сукоб са њом“, одговорио је Рајдер новинарима на питање да прокоментарише тврдњу руског Министарства спољних послова да Запад не жели да избегне ескалацију са Русијом, већ супротно – тражи ђавола и игра се ватром.
Портпарол Пентагона је истакао да Сједињене Америчке Државе једноставно „подржавају демократску земљу“ којој је потребно оружје за самоодбрану.
Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да Запад не жели да избегне ескалацију са Русијом. Како је рекао, украјински захтеви упућени Западу који се односе на дозволу коришћења ракета „сторм шедоу“ за нападе на Москву и Санкт Петербург представљају уцену. Он је упозорио да западне земље се траже ђавола и играју ватром када разговарају о могућности да се Украјини да зелено светло да користи ракете дугог домета за гађање руске територије.
Председник Русије Владимир Путин упозорио је претходно да би Москва могла реципрочно да одговори на испоруке оружја дугог домета Украјини. Пребацивање високопрецизног далекометног наоружања у Кијев је пут ка веома озбиљним проблемима, нагласио је руски лидер.
Војне вежбе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2024
РУСИЈА
Упркос жалбама Зеленског: Пентагон не намерава да укида ограничења на ударе Украјине на Русију
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала