- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски хакери објавили податке готово 7.700 екстремиста обновљеног нацистичког покрета „Азов“

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаХакерски напад
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Хакерска група „РаХДит“ („Зли руски хакери“) објавила је податке о готово 7,7 хиљада припадника обновљеног нацистичког покрета „Азов“ (терористичка организација забрањена у Русији), укључујући више од 4.000 фотографија.

„Ово је највеће ‘цурење’ података противника од момента активирања пројекта 'НемеЗида'. Нови 'Азов' усвојио је традицију старог, овде је много нациста са тетоважама кукастих крстова, са досијеом итд. Многи припадници новог ‘Азова' раније су били размењени као затвореници и уверавали су своју околину да су завршили са нацизмом, али ево их поново као део обновљеног кадра и опетс у кренули у борбе“, саопштили су хакери за Спутњик.

Конкретно, на списку су Артјом Мотига, рођен 1992. године из Дњепропетровска, стрелац са чином старијег водника; Анастасија Василченко, рођена 1993. из Кијева, оператер у чину редова из штаба противтенковског батаљона.
Ту су и Артјом Кекух, рођен 1995. године из Кијева као млађи поручник са позивним именом Самурај који служи у теренском центру за везу. На фотографији објављеној на сајту види се његово тело које је цело прекривено тетоважама.
У редовима „Азова“ има и странаца, на пример, грађанин Шведске Матијас Густавсон, рођен 1975. године, заробљен у Маријупољу 2022. године, осуђен на смртну казну у ДНР, али на крају размењен за руског војника. Већ 2024. године био је у „Азову“.
Хакерска група је изразила наду да ће њихово откриће помоћи оружаним снагама и филтрационим групама да спрече нацисте да избегну одговорност и да ће одмазда стићи све.
У јулу је ова хакерска група објавила податке више од 3.200 страних плаћеника у редовима Оружаним снагама Украјине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала