- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

У Кијеву више не рачунају на Бајдена

© Sputnik / StringerUS President Joe Biden
US President Joe Biden - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Кијев не очекује нове пакете војне помоћи од администрације председника Џозефа Бајдена, изјавио је заменик председника комитета Врховне раде за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове Јегор Черњев.
„Искрено, не бих очекивао неке одлуке од администрације Бајдена. Више бих се фокусирао на оне који ће бити у администрацији (кандидата за председника САД из Демократске странке) Камале Харис, ако Камала победи“, рекао је Черњев, упитан да ли у Кијеву очекују нове пакете америчке војне помоћи у овој години.
Посланик је прецизирао да Украјина рачуна на нову помоћ Вашингтона 2025. године.
Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решавање ситуације, директно укључују земље НАТО-а у сукоб и да то представља „играње ватром“.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Према његовим речима, САД и НАТО директно учествују у сукобу, не само испоручивањем оружја, већ и обучавањем војника у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама. У Кремљу су изјавили да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.
Војне вежбе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2024
РУСИЈА
Упркос жалбама Зеленског: Пентагон не намерава да укида ограничења на ударе Украјине на Русију
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала