- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У сусрет додели прве награде за мир „Л. Н. Толстој“: Сцена Бољшој театра и еминентни жири

© Sputnik / В. Бабайлов / Уђи у базу фотографијаКартина Ге "Лав Толстој док ради"
Картина Ге Лав Толстој док ради - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Добитници прве Међународне награде за мир „Лав Н. Толстој“ биће проглашени на свечаној церемонији, која ће се одржати на дан рођења великог руског писца и филозофа – 9. септембра 2024. године на Историјској сцени државног академског Бољшој театра.
Награду ће добити личност или организација који се баве мировним иницијативама, пружају значајан допринос у окончању трке у наоружању, изградњи мултиполарног света, јачању међусобног разумевања и сарадње међу народима, супротстављању претњи од трећег светског рата.
Добитнике награда одређује ауторитативни међународни жири, односно, држављани девет земаља, укључујући три државе које су сталне чланице Савета безбедности Уједињених нација.
Церемонији ће присуствовати јавне и политичке личности, представници културне заједнице, као и страни званичници и други гости из иностранства.
Свечаност ће бити увеличана концертним програмом у извођењу оркестра Бољшој театра под диригентском палицом Валерија Георгијева.
Церемонија почиње у 19 сати по московском времену.
Претходно, у Русији је 22. јуна 2022. г. установљена нова међународна награда за мир „Л.Н. Толстој“ која ће се додељивати за активност усмерену на јачање мира и међународне сарадње, укључивање шире међународне заједнице у борбу за мир у свету, као и постизање добротворних, културних и образовних циљева.
Лав Толстој - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
РУСИЈА
Међународна награда за мир „Л.Н. Толстој“ биће уручена 9. септембра у Москви
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала