- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Гутереш позвао Израел да прекине војне операције на Западној обали

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаГенерални секретар УН Антонио Гутереш
Генерални секретар УН Антонио Гутереш - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2024
Пратите нас
Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш позвао је Израел да прекине војне операције на Западној обали након што су израелске снаге саопштиле да су у среду покренуле противтерористичку операцију великих размера у којој је убијено најмање 11 Палестинаца.
"Генерални секретар је дубоко забринут најновијим дешавањима на Западној обали и снажно осуђује губитак живота, укључујући и децу", рекао је његов портпарол Стефан Дижарик.
Гутереш позива Израел да се придржава својих релевантних обавеза према међународном хуманитарном праву и да предузме мере да заштити цивиле и обезбеди њихову безбедност, додао је Дижарик.
"Он апелује на безбедносне снаге да буду максимално уздржане и користе смртоносну силу само када је то строго неопходно да се заштити живот. Ова опасна дешавања подстичу већ експлозивну ситуацију на окупираној Западној обали и додатно поткопавају палестинске власти", додао је портпарол генералног секретара УН.
Он је поручио да само окончање окупације и повратак значајном политичком процесу који ће успоставити решење о две државе ће довести до краја насиља.
"Уједињене нације ће наставити да раде са свим странама у том циљу, да траже деескалацију тренутне ситуације и промовишу стабилност у региону", истакао је Дижарик
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала