- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда силовита на Палама, Партизан савладао Игокеу

© Фото : КК Црвена звездаЦрвена звезда - Јахорина
Црвена звезда - Јахорина - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2024
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде победили су Јахорину 94:53 у првом припремном мечу за нову сезону, а тријумф је остварио и Партизан, против Игокее са 85:68.
Екипа Јаниса Сферопулоса на Палама је без великих проблема дошла до тријумфа, разлика у квалитету била је евидента, а већ после првих 10 минута било је јасно да ће се црвено-бели прошетати кроз овај сусрет.
Грчки стручњак дао је прилику свим играчима, осим Николе Калинића и Милоша Тедосића, који нису играли, односно нису ни путовали са екипом на овај сусрет.
Новајлије у тиму искористиле су шансу да се покажу на дебију, а Коди Милер Мекинтајер и Ајзеа Кенан су најбоље искористили ту шансу.
Некадашњи плејмејкер Партизана у првом мечу за црвено-беле био је незустављив и постигао је 15 поена, док је Ајзеа стао на један поен мање.
Све то испратио је повратник Огњен Добрић са 10 поена, Амдреј Костић је постигао девет кошева, док су по осам убацили Лука Митровић и Урош Плавшић.
Имала је Јахорина своје минуте, после прве деонице успела у којој је убацила само четири поена, успела је да збије редове и покаже да уме да игра кошарку, али све то није било довољно и Звезда је у колони за победе на припремема уписала прву рецку.
У пораженом тиму Филип Симић био је најбољи са 11 поена, по један мање је постигли су Стефан Мијовић и Гојко Суџум.
Са друге стране, изабраници Жељка Обрадовића, кошаркаши Партизана, победом над екипом Игокее – 85:68, почели су сезону у којој ће се потпуно новим тимом имати велике амбиције у Евролиги, АБА лиги…
У саставу тима због повреде није било Ајзеје Мајка, а у саставу тима нису били Карлик Џонс, Френк Ниликина, Исак Бонга и Вања Маринковић.
Најефикаснији у тиму Партизана био је Брендон Дејвис са 17 поена, Ифе Лундберг и Тајрик Џоунс су додали по 14, а Марио Накић десет.
Игокеа је била равноправан ривал у првом кварталу – 22:24. Изабраници Ненада Стефановића су држали меч у егалу и током друге деонице – 35:39.
У трећем периоду је Партизан пружио боље издање у оба смера, па је уочи последње деонице имао двоцифрену предност – 61:51, коју је затим чувао до краја меча. Црно-бели наредне провере имати на Сицилији 7. и 8. септембра.
Партизан ће у првом мечу играти против екипе Дертоне, а за пласман ће се борити против Трапани Шаркса или Голден Кингса. Након изазова у Италији, очекује их турнир у Београду где ће за противнике имати новопеченог евролигаша, екипу Париза, а потом и грчки АЕК.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала