- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Опасна“ платформа, стварно? – Светски лидери, чак и Макрон, користе Телеграм упркос хапшењу Дурова

© Sputnik / Ramil SitdikovЛого Телеграма
Лого Телеграма - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
Пратите нас
Упркос недавним оптужбама да се Телеграм користи за криминалне активности, лидери из целог света, укључујући француског председника Емануела Макрона, настављају да активно користе услугу шифрованих порука.
Раније ове недеље, Павле Дуров, оснивач и извршни директор Телеграма, суочио се са оптужбама париског тужилаштва за наводно омогућавање криминалних активности на својој платформи. Ту спадају оптужбе за омогућавање трговине дрогом и ширење садржаја педофилског карактера.
Ипак, хапшење Дурова није спречило председника Макрона да користи апликацију за размену порука. Према извештајима европских медија од 26. августа, Макрон се „недавно“ пријавио на Телеграм.
Поред тога, француски посланици, чланови кабинета и саветници председника често користе ову платформу за размену порука, како откривају медији.
У наставку издвајамо неке од светских лидера који су активни на Телеграму.
Макрон је био активан на платформи од првих дана своје прве председничке кампање. Има преко 112.000 пратилаца, а његова последња објава је од 12. августа.
Бивши бразилски председник Жаир Болсонаро, који има преко 1,6 милиона пратилаца, дели објаве на Телеграму практично свакодневно.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган такође је активан на Телеграму, са својом најновијом објавом од 28. августа.
Верификован налог који припада мексичком председнику Андресу Мануелу Лопезу Обрадору такође постоји на Телеграму. 30. августа је почео да дели серију постова о Трен Маји, познатом железничком пројекту у Мексику.
Налог председника Узбекистана Шавката Мирзијојева, који има скоро 200.000 пратилаца, користи се за званична саопштења.
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху има званичан налог за размену порука на руском.
Премијер Етиопије Абиј Ахмед Али редовно посећује Телеграм како би расветлио хитна питања афричке нације.
Листа светских лидера би се могла проширити у недоглед, јер је ова платформа еволуирала у погодно средство за повезивање светских лидера са својим бирачима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала