- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија реагује на одузимање медаље: „Велика неправда!“

© Фото : Параолимпијски комитет СрбијеНебојша Ђурић
Небојша Ђурић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2024
Пратите нас
Параолимпијски комитет Србије огласио се поводом одузимања сребрне медаље српског бацача кугле Небојше Ђурића.
У саопштењу је наведено да је начињена велика неправда.
„Десет минута иза поноћи стигло је обавештење да је нашем параатлетичару Небојши Ђурићу одузета сребрна медаља и да је дисквалификован.
У штуром саопштењу послатом нашем селектору Јовану Ђукићу не наводе се разлози дисквалификације, већ се напомиње да се ради о техничкој регулацији.
Позивајући се на правило Р6.16.1, које се односи на столицу за бацање (метална столица са које такмичар седећи баца куглу) ни у кратком извештају, а ни након јутрошњих састанака и уложене жалбе са наше стране, не помиње се тачан разлог, односно тачан проблем столице за бацање.
По правилу свака столица се контролише и прегледа најкасније 70 минута пре бацања, што се десило и са столицом Небојше Ђуирића. Приликом прегледа столица је прошла контролу без икаквих примедби и потврђена је њена техничка исправност, уједно и дозвола да Небојша може наступати са прегледаном опремом.
Правило налаже да се у случају било какве сумње на исправност опреме додељује жути картон, што приликом прегледа опреме нашег репрезентативца није био случај. Важно је напоменути да се истом столицом користио и на светском првенству у Јапану ове године где је освојио сребрну медаљу.
Делегација Параолимпијског комитета Србије налази се од ноћас у Техничком информационом центру (ТИЦ) где на састанцима са овлашћеним службеницима покушава да реши овај проблем. Важно је напоменути да су неки медији објавили нетачне информације о овом случају.“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала