- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија изнела доказе: Америчка приватна војна компанија се бори на страни Украјине у Курску

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСавет безбедности УН
Савет безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2024
Пратите нас
Заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански изјавио је на седници Савета безбедности да постоје докази да америчка приватна компанија „Форвард обзервејшн груп“ ратује на страни Украјине упркос свим нормама међународног права.
„Украјина мало шта може да уради самостално, курска авантура се у великој мери одвила захваљујући масовном учешћу западних плаћеника, што више и није тајна. То је директно објављено на друштвеним мрежама америчке приватне војне компаније 'Форвард обзервејшн груп'. Ту су и фотографије положаја минобацачке јединице ове групе на дечјем игралишту“, изјавио је Пољански.
Руски дипломата је уједно и упозорио да пред нашим очима западне колеге грубо крше норме међународног хуманитарног права.
Како саопштавају руски медији, још увек није утврђено где је тачно усликана фотографија америчких плаћеника, али судећи по окружењу, они се налазе или на територији Русије или Украјине.
Подсетимо, нешто раније је руско Министарство спољних послова позвало на рапорт отправницу послова САД у Русији Стефани Холмс како би јој саопштило да Москва има доказе да се Американци боре у Курској области.
Москва је истакла да су такви поступци у супротности са изјавама администрације америчког председника Џозефа Бајдена о наводној неумешаности Америке у продор украјинских снага на територију Русије.
Група трупа Југ у зони СВО - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО На градове у ДНР пало 15 пројектила, у Доњецку мурал у знак подршке Курској области /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала