Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са Лајчаком: Затражио сам конкретну реакцију ЕУ у заштити Срба на Косову и Метохији

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак и Александар Вучић
Мирослав Лајчак и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић затражио је, у разговору са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком у Прагу, конкретну реакцију ЕУ и земаља чланица не само у осуди најновијег насиља Приштине на КиМ, већ и у спречавању таквих потеза и заштити Срба.
„Србија остаје одговоран партнер ЕУ у процесу нормализације односа са Приштином, али ће искористити сва расположива дипломатска средства да не дозволи терор над својим народом", написао је Вучић на друштвеним мрежама након састанка са Лајчаком на маргинама Глобалног безбедносног форума.
Председник Србије је навео да је имао отворен и искрен разговор с Лајчаком коме је пренео изузетну забринутост због најновијег насиља на Косову и Метохији, поновног кршења права и угрожавања безбедности српског становништва бахатим и нелегалним потезима Приштине.
„Затражио сам конкретну и недвосмислену реакцију ЕУ и земаља чланица - не само у осуди оваквих потеза, већ и у њиховом спречавању и заштити Срба“, написао је Вучић.
Иначе, Вучић се на маргинама састанка у Прагу, састао и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, председником Финске Александром Стубом, бившим известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком, као и Кристијаном Шмитом.
Председник Србије ће касније током дана учествовати на панелу „Придруживање Западног Балкана ЕУ“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала