- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Жена и мушкарац подлегли повредама задобијеним у нападима током карневала у Лондону

© Tanjug / AP/Lucy NorthЕнглеска полиција на карневалу у Лондону
Енглеска полиција на карневалу у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2024
Пратите нас
Шер Максимен (32) мајка трогодишње ћерке и Муси Имнету (41), кувар у ресторану Гордона Ремзија подлегли су повредама након два одвојена напада повезана са карневалом у лондонском кварту Нотинг Хил, саопштила је данас лондонска полиција.
Шер се са ћерком, другим члановима породице и пријатељима шетала 27. августа у Нотинг Хилу када је усред дана убодена ножем у препоне док је покушавала да раздвоји учеснике у уличној тучи, преноси лондонски Гардијан.
Кувар Муси Имнету пронађен је истог данас у вечерњим часовима у несвесном стању са повредом главе испред ресторана „Др Пауер“ у Квинзвеју.
Лондонска полиција је раније ове недеље саопштила да је укупно осам особа избодено ножем, а више од 230 ухапшено током годишњег карипског карневала у лондонском Нотинг Хилу.
Како је наведено полиција је искористила сва своја овлашћења како би спречила додатно насиље и пронашла је и запленила три комада ватреног оружја - два на карневалу и један током заустављања једног возила, пренео је раније Скај њуз.
Међу ухапшенима је 37 осам особа које су напале раднике Хитне помоћи, осам који су извршили сексуалне деликте, девет због поседовања дроге класе А и 40 због поседовања дроге класе Б.
Ове године карневал је обезбеђивало око 7.000 полицајаца, а током карневала нападнуто их је 18.
Карневал у Нотинг Хилу одржава се од 1960-их, а главна идеја карневала је уједињење мултинационалне заједнице и окончање расних сукоба.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала