- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рускиња покрадена на УС Опену: Новак је апеловао – али ништа се није променило /видео/

© Sputnik / Anton DenisovАна Калинска
Ана Калинска - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
Пратите нас
Ана Калинска, руска тенисерка, покрадена је од стране судије на УС Опену на готово идентичан начин као што је то учињено Феликсу Оже-Алијасиму у Синсинатију. Иако је тада подигнута велика бура, нова ситуација која се догодила на Грен слему доказ је да нема помака у белом спорту.
У мечу трећег кола УС Опена састале су се Ана Калинска и Беатрис Хадад Маја, а Рускиња је боље отворила овај дуел и повела са 2:0.
Међутим у трећем гему догодио се прави скандал. Лоптица је прво ударила о рекет Бразилке, па онда о терен и поен је требало да припадне Калинској.
Готово идентична ситуација догодила се недавно у финалу мастерса у Синсинатију када је Феликс Оже-Алијасим молио судију и супервизора да погледају снимак.
Тада нису желели, Канађанин је покраден, после чега се огласио и Новак Ђоковић и апеловао да се такве ситуације не понове.
Овога пута Рускиња је добила право да се пусти снимак, али иако се на њему јасно видела грешка противнице поен је додељен Хадад Маји.
Бунила се Калинска, али ништа није помогло. Ова неправедна ситуација погодила је руску тенисерку која је потпуно посустала, а Бразилка је преокренула и убедљиво славила резултатом 6:3, 6:1.
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
СПОРТ
Драгутин емотивном поруком честитао златној Ангелини: „Носио те ћалац на раменима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала