- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драгутин емотивном поруком честитао златној Ангелини: „Носио те ћалац на раменима“

© Фото : Атлетски савез СрбијеАнгелина Топић
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
Пратите нас
Ангелина Топић, млада српска атлетичарка, освојила је златну медаљу у скоку увис на Светском првенству за јуниоре, а емотивну честитку добила је од оца Драгутина који је упркос томе што је недавно доживела повреду веровао да ће ћерку гледати на победничком постољу.
Пре само неколико недеља Ангелина Топић прошла је у финале тадашњег такмичења, али није могла да настави да се такмичи због повреде. Тада јој је отац Драгтун Топић поручио да ће је ускоро носити до победничког постоља.
Заиста се то и догодило! Млада и упорна Ангелина брзо се опоравила и спремила за јуниорском Светско првенство где је била најбоља, а онда је убрзо стигла и порука од оца Драгутина.
„Носио те ћалац на раменима... И данас је. До победничког постоља. Не знам шта да напишем, шта да изговорим, осим Богу хвала“, написао је Драгутин Топић.
Када се Ангелина повредила на прошлом такмичењу, порука прослављеног српског атлетичара била је заправо најава свега што следи.
„Носио те 'ћалац' као малу на раменима до вртића и школе, то си обожавала, чини ми се да ти ништа већу радост није пружало од тога. И синоћ те ћалац унео у наш стан уз степенице на други спрат, онако лагану као перо, и опет уз осмех, за то тате и служе. Обећавам ти, на прво следеће победничко постоље ћу те попети на раменима, нећеш на то дуго чекати. Волим те“, написао је тада Драгутин.
Талентована Ангелина заиста није дуго чекала и још једном је успела да покаже да је рођена за велика дела.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
СПОРТ
Партизанов тренер директан: „Имамо превише странаца“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала