- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рана која и данас крвари: Годишњица највеће трагедије у историји савремене Русије

© Sputnik / Антон Подгайко / Уђи у базу фотографијаСлике деце која су настрадала у Беслану
Слике деце која су настрадала у Беслану - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
Пратите нас
Трагедија која се догодила 1. септембра 2004. године у Беслану и даље је за Русију отворена рана која наставља да крвари, наводи се на Телеграм каналу руског Министарства спољних послова.

„Данас се у Русији и иностранству тугује за невиним жртвама терористичког напада. Ова рана за целу нашу земљу остаје незалечена и наставља да крвари“, наводи се у саопштењу министарства.

„Терористи, подстакнути западним ′режисерима‵ желели су да дестабилизују руско друштво, створе међунационални и међуверски раздор. Упркос свему, наше друштво је издржало. На месту школе коју су терористи уништили, изграђене су две нове, опремљене по најсавременијим стандардима“, додаје се у тексту.
Министарство је истакло да се Русија поново суочава са терористичком претњом.
„Колективни Запад води хибридни рат против наше земље, користећи, између осталог, терористичке и екстремистичке групе“, додала је руска дипломатска служба.
„Русија остаје чврсто привржена принципијелној борби против тероризма и позива на обједињавање напора међународне заједнице у борби против овог зла, уз централну координациону улогу УН“, нагласило је руско Министарство спољних послова.
Подсетимо, терористички напад у школи у Беслану, у којем су погинуле 334 особе, укључујући 318 талаца, од којих је 186 било деце, догодио се ујутро 1. септембра 2004. године. Терористи су у школску салу утерали више од хиљаду талаца, укључујући и малу децу. Људи су три дана насилно држани у школи без хране и воде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала