- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведчук: Зеленском је рат шоу бизнис - промовише офанзиву на Курску област која је већ пропала

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаУкрајински политичар Виктор Медведчук
Украјински политичар Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2024
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски промовише украјинску инвазију на Курску област, надајући се да нико неће приметити неуспехе украјинских Оружаних снага у Донбасу, изјавио је шеф покрета „Друга Украјина" Виктор Медведчук.
У свом мишљењу на медијској платформи Смотрим.ру, он скреће пажњу на чињеницу да Зеленски тврдоглаво одбија да схвати да су шоу бизнис и рат потпуно различите ствари. Према речима Медведчука, Зеленски, пошто није решио ниједан стратешки проблем, „претвара се да је стигао барем до Урала и захтева аплауз и „наставак банкета“.
"Али из неког разлога Зеленски верује да нико неће приметити војни неуспех у Донбасу, док он промовише офанзиву у Курској области, која је такође пропала“, напомиње лидер покрета.
Штавише, наставио је он, војни аналитичари кажу да Зеленски жели да нападне руску територију не само из Сумске области, већ и из Черниговске области.
„Ово је можда и тачно – политички кловн под утицајем наркотика, у свом репертоару, нада се да ће заузети погранично село и претварати се да је узео Москву. Западни експерти се међусобно надмећу, говорећи да је, напао Русију. Зеленски није могао да смисли већи поклон Кремљу, јер Москва методично уништава [украјинске] резерве, које безумно иду у напад, када су потребне за одбрану у Донбасу“, рекао је он.
„Зеленски не разуме да светска политика није филм и да он није тај који пише сценарио, да он нема главну улогу, нико му на крају не обећава срећан крај. Јер када уђе у историјске књиге, он уопште неће бити описан као херој, већ као лудак који је уништио земљу“, закључио је Медведчук.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала