- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велика Британија ће суспендовати 30 извозних лиценци за оружје Израелу

© AP Photo / Matt DunhamЗастава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2024
Пратите нас
Шеф британске дипломатије Дејвид Лами данас је објавио да ће Велика Британија суспендовати 30 од укупно 350 извозних лиценци за оружје намењено Израелу.
Ова одлука је донета након што је нова лабуристичка влада саопштила да је открила да постоји јасан ризик да британско оружје буде коришћено у озбиљним кршењима међународног права везаним за третман палестинских затвореника и испоруке помоћи Гази, пренео је Индепендент.
Лами је казао да Израел има право да се брани, али да није задовољан одговорима које је добио након што је изразио забринутост израелској влади.
Шеф британске дипломатије је истакао да је одлука базирана на све већој забринутости због акција Израела откако је он преузео функцију после општих избора у јулу.
Лами је у обраћању Доњем дому парламента казао да акције Израела настављају да доводе до огромних цивилних жртава, раширеног разарања цивилне инфраструктуре и неизмерних патњи.
Портпарол министарства спољних послова Лајла Морен из редова либералдемократа казала је да је овакву акцију требало одавно да предузме претходна влада која је пропустила да по овом питању покаже било какву иницијативу.
“Либералдемократе поздрављају ову одлуку као корак напред који је начинила влада”, поручила је Морен.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала