- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мађарска скинула са дневног реда састанка представника ЕУ коришћење замрзнуте руске имовине

© Sputnik / Alexey VitvitskyЗаставе ЕУ у Бриселу
Заставе ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2024
Пратите нас
Мађарска, која председава Саветом Европске уније, скинула је са дневног реда састанка сталних представника земаља заједнице питање коришћења прихода од замрзнутих руских средстава за сервисирање и отплату кредита за помоћ Кијеву, следи из документа објављеног уочи састанка.
Састанак сталних представника ЕУ биће одржан у среду.
„Са дневног реда састанка уклоњена је следећа тачка: Економска и финансијска питања – коришћење ванредних средстава од имобилисаних средстава Русије за сервисирање и отплату кредита. Презентација Европске комисије, размена мишљења“, наводи се у документу.
Истовремено је планирана расправа о предстојећем самиту ЕУ и земаља Персијског залива у октобру, извештају о конкурентности ЕУ и борби против сексуалног злостављања деце.
Мађарска председава Саветом ЕУ од јуна до краја 2024. године у складу са принципом ротације. Будимпешту у институцијама ЕУ критикују због независне позиције о Украјини и односима са Русијом. Европска комисија, као и неке земље уније, бојкотују неформалне састанке министара земаља уније које одржава Мађарска у оквиру свог председавања. Истовремено, Мађарска, као председавајућа, одобрава дневни ред састанака, укључујући састанке сталних представника.
Виктор Орбан на самиту ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2024
СВЕТ
Мађарска уложила вето и пореметила планове ЕУ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала