- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Радоњић, Силас и Крунић у Звезди!

© AP Photo / Daniel ColeСрпски фудбалер Немања Радоњић
Српски фудбалер Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2024
Пратите нас
Немања Радоњић, бивши српски фудбалски репрезентативац, вратио се у Црвену звезду, а уговор са црвено-белима потписао је и Раде Крунић, доскорашњи играч Фенербахчеа, док је на једногодишњу позајмицу, уз могућност откупа, стигао играч Штутгарта Силас Катомпа-Мвумпа.
Радоњић, момак из Ниша који је прошао школу Партизана, други пут ће обући дрес Звзде, шест година од одласка.
Радоњић (28) је са Звездом потписао уговор на две плус једну годину и задужио дрес са бројем 49.
Он је тада прешао у великом трансферу у Марсеј, али се није снашао у Француској.
Период између два боравка у Звезди провео је на позајмицама у Херти, Бенфики и Торину, са којим је потом потписао трајни уговор.
Ипак, ни Италија му није пријала па је први део 2024. године носио дрес шпанске Мајорке.
У Звезду долази као велико појачање за предстојеће наступе у Лиги шампиона.
Нови фудбалер Црвене звезде је постао Раде Крунић који у оквиру трансфера стиже из Фенербахчеа, и носиће црвено-белу "шестицу".
Крунић је рођен 7. октобра 1993. године у Фочи. Управо је у локалној Сутјесци започео сениорску каријеру, да би пажњу фудбалске јавности скренуо наступајући за Доњи Срем и Борац из Чачка.
Након тога, уследио је прелазак у Емполи за који је на 119 утакмица постигао 13 голова, а затим је обукао дрес Милана. Крунић је за Милан одиграо 139 утакмица и постигао три гола, а претходну сезону је провео у Фенербахчеу и уписао 22 наступа.
Реч је о великом звездашу и фудбалеру који је представљао "мотор" сваке екипе у којој је био због своје брзине и агресивности на средини терена. Крунић је стандардан репрезентативац Босне и Херцеговине, а нема сумње да ће фудбалер који има скоро 300 наступа у Серији А бити огромно појачање за тим Звезде.
Треће појачање у дању је Силас, рођен 6. октобра 1998. године у Киншаси, главном граду ДР Конга.
Прве сениорске кораке направио је у француском Паризу, за који је на 35 мечева уписао 11 голова уз две асистенције, након чега је Штутгарт брзо реаговао и ангажовао га, тада као двадесетогодишњака и најбољег фудбалера Лиге 2. За Штутгарт је наступао пуних пет сезона и има фантастичну статистику - 132 утакмице и 35 голова. Етаблирао се као један од најбољих фудбалера Звездиног ривала у Лиги шампиона, али и читаве Бундеслиге.
Нема сумње, реч је о једном од најбржих фудбалера у Европи који успешно може да покрива готово све позиције у нападу и који атлетским способностима прави разлику на највећим утакмицама. Успешно је наступао и као десно, и као лево крило, и као центарфор, па у неколико наврата и као предњи везни. За репрезентацију ДР Конга је уписао 16 наступа уз један погодак и нема дилеме да ће бити велико појачање за Црвену звезду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала