- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика шанса за младе играче из Србије: „Желим да покажу храброст!“

© Фото : АБА лига/ Драгана СтјепановићМарко Бараћ
Марко Бараћ - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Тренер кошаркаша Меге Марко Бараћ изјавио је да очекује добру утакмицу против "Ол-стар" селекције развојне НБА лиге.
Кошаркаши Меге ће у четвртак у четири сата ујутру по централноевропском времену одиграти први припремни меч на америчкој турнеји против "Ол-стар" селекције развојне НБА лиге.
Овај дуел ће бити одигран у Каизер Перманент Арени у Санта Крузу уз пренос на НБА ТВ.
"Ово је први пут да Мега наступа на територији САД-а и то против професионалаца који имају НБА искуство или настоје да се изборе за посао у најјачој лиги. Претходних година смо играли против престижних колеџ тимова, али ово ће сигурно бити далеко највећи изазов", рекао је Бараћ, пренео је званични сајт клуба.
Седморица кошаркаша из "Ол-стар" тима развојне лиге имају искуства играња у НБА лиги, а предводи их шампион из 2022. године са Голден стејт Вориорсима Хуан Тоскано-Андерсон. Тренер тима је шеф стручног штаба Сан Дијего Клиперса Пол Хјуит.
"Очекујем добру утакмицу и желим да наши млади играчи покажу храброст и добру енергију. Наш главни циљ је да они напредују кроз сезону и да следећег лета буду потпуно другачији играчи. Ово искуство ће нам помоћи да разумемо на чему треба да радимо како бисмо се сви развијали у правцу модерне кошарке", додао је тренер Меге.
Кошаркаши Меге ће против исте екипе одиграти још један меч и то у суботу од четири часа.
Изабраници Марка Бараћа су у досадашњем току припрема остварили свих пет победа, савладали су кинеску Гуаншу, ОКК Београд, Спартак, Вршац и турски Бахчешехир.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала