Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Настављена заплена опреме из зграде Привременог органа општине Косовска Митровица

© Tanjug / DOPISNIK KIMКосовска Митровица, полиција
Косовска Митровица, полиција - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Тзв. косовска полиција наставила је данас са запленом опреме и инвентара у згради Привременог органа општине Косовска Митровица, која је прошлог петка, по налогу приштинског тужилаштва конфискована због сумње да је унутар објекта „вршено фалсификовање докумената“.
Истовремено, уклоњени су грб Србије и општински грб са инсталације испред овог објекта, преноси Радио Митровица север.
Заменик директора тзв. косовске полиције за регион север Ветон Ељшани саопштио је да полиција заплењује доказни материјал из ових зграда, и да ће, пошто заплена буде завршена, бити враћен власницима, у овом случају како је навео, Општини Северна Митровица.
Напоменуо је да су сви објекти у које је полиција у петак ушла, сада у власништву „надлежних општина на северу“. Додао је да уколико се међу заплењеним материјалом буду нашле и приватне ствари, оне ће бити враћене радницима.
Такозвана косовска полиције у вези случаја наводног фалсификовања докумената у уторак је уручила позиве за четири представника српских институција са севера КиМ, док пети позив није уручен јер полиција ту особу није затекла на адреси становања, наводи Радио Митровица север.
Ељшани је саопштио да од тужилаштва зависи када ће бити обављен разговор са њима и како ће даље тећи случај и није могао да прецизира када ће ти разговори бити обављени.
Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић изјавио је у уторак увече да се од српских председника Привремених органа на Косову и Метохији тражи да дају изјаве због наводно фалсификованог потписа.
„Имам информацију да се тражи да се дају изјаве, од појединих председника привремених органа и директора ових наших институција, да се 5. септембра јаве у регионалну јединицу на север и дају изјаву због наводног фалсификованог потписа“, рекао је Миловић за РТС.
Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.
Истовремено, тзв. косовска полиција већ шести дан блокира зграде српских институција на северу Косова и Метохије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала