Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Поново појачане снаге Кфора на мосту на Ибру

© Tanjug / STRПојачано присуство Кфора на мосту на Ибру.
Појачано присуство Кфора на мосту на Ибру. - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
На главном мосту на Ибру у Косовској Митровици јутрос су поново присутне појачане снаге италијанског Кфора, припадници јединице за разбијање демонстрација.
Појачано присуство Кфора је, како је саопштено, редовна вежба која би требало да траје у току преподнева.
На мосту на Ибру, чије су отварање за саобраћај моторних возила најављивале привремене приштинске институције, и 1. септембра био је распоређен кордон италијанских карабињера из јединице за разбијање демонстрација, као и возила Кфора.
Карабињери су од упада полиције у зграде институција владе Србије у северном делу Косовске Митровице појачали своје снаге на главном мосту на реци Ибар, а у два наврата су формирали кордон ширином коловозног дела моста.
Додатно распоређивање су најпре објаснили превентивним, да би касније саопштили да је у питању периодична вежба осигуравања безбедности.
Истовремено, тзв. косовска полиција већ шести дан блокира зграде српских институција на северу Косова и Метохије. На зградама су табле са натписима више министарстава привремене владе у Приштини, а скинути су називи српских институција.
Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић изјавио је синоћ да су српски председници Привремених органа на Косову и Метохији добили позиве да се јаве на саслушање у регионалну јединицу на северу КиМ, због наводних фалсификовања исказа.
„То су председници привремених органа, између осталих Симић и Радојевић. Познато је да је негде око 80 виђенијих Срба са КиМ на списку за хапшење. То је свакодневни психолошки притисак, то је све један политички монтиран процес како би се послала порука људима да нису овде сигурни и да немају перспективу“, рекао је Миловић за РТС.
Подсетимо, тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2024
СРБИЈА
Петковић: Наставља се Куртијев терор, сада хоће да хапси и политичке представнике Срба
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала