- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Крагујевца стигао одговор Мркели: „Ужаснути смо!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Из Фудбалског клуба Раднички 1923 нису желели да остану недоречени на тешке речи које је на њихов рачун и на рачун тренера Шумадинаца упутио спортски директор Звезде Митар Мркела.
Мркела је дан након утакмице у Горњем Милановцу, где је Звезда славила голом у 80. минуту са играчем више, изјавио како “никад није видео такву мржњу” као тог дана у Милановцу. Додао је и то да се осећао као да је “дошао у Ђаковицу”, због количине нетрпељивости на коју је наишла експедиција Београђана на овом гостовању.
“Вођа клуба, а очигледно и навијача је велики драматург, Феђа Дудић који је седео на клупи и очигледно одатле, од почетка, константно и беспримерно вршио притисак”, рекао је Мркела о тренеру Радничког.
У среду, са “Чика Даче” је стигао одговор Крагујевчана спортском директору Звезде.
“Иако смо желели да останемо неми сходно нашим досадашњим манирима и величини клуба која захтева опрез и џентлменство када су изјаве за јавност у питању (пробајте да изгуглате појмове: “саопштење”, “Раднички Крагујевац”), ипак овог пута морамо да се огласимо и да изразимо жаљење што је један функционер тако великог клуба дао себи за право да својим неистинама обмањује народ и у исто време тако неваспитано и бахато говори и баца љагу на наш клуб, навијаче и тренера. Није Раднички Крагујевац Ђовани Гали, па да га се Мркела Митар тако уплаши. А ни Мркела Митар није Црвена звезда већ само пролазник кроз богату историју клуба са Маракане”, каже се на почетку саопштења Шумадинаца.
“Ни овог пута нећемо, као што нисмо никада до сада, да причамо о разлозима засто нисмо стигли да шутнемо у гол. А, нећемо ни о картонима, пеналима и искључењима са ове утакмице пошто то никада није био наш манир, пре свега из поштовања према нама самима, као и према Црвеној звезди као клубу, Фудбалском савезу Србије и Судиској комисији. Истина је да, као што господин Мркела каже, нисмо шутнули на гол, истина је и да смо испали из Европе од Морнара што нас и тек како још боли. Али, болна и непобитна истина је да је господини Мркела Митар искључиви иницијатор инцидента који се догодио”.
Из Радничког подвлаче да се Мркела, након гола Звезде, у најмању руку непримерено понашао и провоцирао навијаче домаћег клуба.
“Подсећамо спортског директора Црвене Звезде на његово неваспитано и непримерено гестикулирање упућено ка навијачима Радничког после победоносног гола Звезде. Жао нам је што човек озбиљне функције и још озбиљнијих година дозволи себи да из ложе стадиона навијачима показује средње прсте обе руке и да симулира сцене полног општења непримерене хулигану, а камоли функционеру таквог клуба. Може се и на видео снимцима видети код кога је Митар Мркела изазвао револт примитивним испадом. И зашто су средовечни људи и симпатизери изгубили живце гледајући простачко понашање Звездиног директора. Да ли је очекивао цвеће?
Сви у клубу са “Чика Даче” су, како кажу, ужаснути изјавама Мркеле о мржњи коју помиње Мркела у контексту амбијента у Горњем Милановцу.
“Ужаснути смо тврдњама о мржњи и непријатељству, пошто смо руководство Звезде дочекали срдачно као и сваки пут. Овај пут уз честитке за улазак у Лигу шампиона и напомињемо да је посебно исти тај Феђа Дудић честитао улазак у Лигу шампиона лично Мркели у тунелу пре утакмице, Владану Милојевићу при поздраву уочи саме утакмице, а на крају и пред камерама Арене спорт у изјави после утакмице у шта је могао да се увери и широки аудиторијум гледалаца у Србији. “Нисмо се сетили ни цвеће да донесемо”, јер не знамо за праксу да се противнички пласман у Лигу шампиона широм Европе праве параде и церемоније уз званичне спикере. Ваљда је довољно спортски честитати директору, тренеру и навијачима путем телевезијског преноса уживо? Наш клуб акценат ставља на добру игру, фер-плеј борбу, а не на поклоне и дочекивања. Шумадијско гостопримство нам долази искључиво из срца, у оквирима нашег буџета”.
Раднички има још много тога да замери Мркели.
“Наведеним чињеницама презентујемо јавности да је Мркелина изјава неозбиљна и лажна као његова намера да омаловажи клуб, град и навијаче, а да тренера нашег тима без било какве потребе окарактерише на начин који нема покриће. До сада нико није имао примедбе на наша домаћинства. Можда је већи проблем од нашег домаћинске атмосфере, то што је Мркела Митар у својој бахатости изгубио осећај како је то у српском фудбалу бити гост и још важније: Понашати се као гост. Ми смо поносни на Раднички, Крагујевац и Шумадију у којој је сваки противник радо виђен, али као гост. Позивамо овим путем Мркелу Митра да достави и наведе једну изјаву пре или после утакмице 7. кола између Радничког и Звезде којим је тренер нашег клуба показао било какво непоштовање, а камоли нешто друго према Црвеној звезди?”, наведено је.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала