- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хамас: Нема потребе за новим предлогом споразума, Израел да прихвати предлог из јула

© AP Photo / Abdel Kareem HanaПоследице израелских удара на Појас Газе.
Последице израелских удара на Појас Газе. - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Хамас је саопштио да не постоји потреба за новим предлогом о примирју у Гази и да треба да се изврши притисак на Израел да пристане на амерички план који је тај палестински покрет претходно прихватио.
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је новинарима у понедељак да очекује да ће представити финални предлог споразума до краја недеље, са циљем превазилажења разлика Израела и Хамаса, преноси „Тајмс оф Израел“.
Хамас је у саопштењу оптужио премијера Бенјамина Нетанијахуа да покушава да осујети споразум инсистирањем да се Израел неће повући из Филаделфијског коридора на граници са Египтом.
„'Упозоравамо да не упаднете у Нетанијахуову замку и трикове, јер он користи преговоре да продужи агресију на наш народ“, наводи се у саопштењу и подсећа да је Хамас прихватио предлог САД од 2. јула.
Тај предлог подразумева имплементацију споразума о примирју у фазама, размену израелских талаца и палестинских затвореника, као и потпуно повлачење израелских трупа из енклаве, док Нетанијаху инсистира на израелском присуству у Гази до даљег.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала