- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како изгледају завршни радови на Централној аутобуској станици на Новом Београду /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПерони на новој аутобуској станици у Београду
Перони на новој аутобуској станици у Београду - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је завршне радове на Централној аутобуској станици у новобеоградском Блоку 42. Изразио је очекивање да ће до краја месеца на то место бити пребачен читав аутобуски саобраћај, а да ће ново стајалиште "Југ" на Аутокоманди бити завршено за око два месеца.
Шапић је рекао да ће међуградским аутобусима бити дозвољено да пролазе кроз град, али да неће смети да се задржавају између Аутокоманде и нове аутобуске станице на Новом Београду.
„Надам се да нам је ово последњи обилазак пред отварање и да ће бити како је речено, да ће до краја септембра бити овде пребачен читав аутобуски саобраћај“, навео је Шапић.
Он је додао да је тренутно стајалиште за међуградске превозе на Аутокоманди, као и стајалишта између тог и БАС-а, небезбедни.
Истакао да се град определио за нову локацију на Аутокоманди, а којом ће да руководи БАС, и на којој би требало да путници могу да купују карте.
Прецизирао је да је Град одустао од идеје да међуградски превоз иде обилазницом право на аутобуску станицу, већ ће моћи да пролазе кроз град, али без задржавања.
„За сада ћемо задржати стајалиште код полиције, а онда ће бити забрањено осим на том стајалишту 'Југ', где су додатне анализе установиле да није проблем да их пустимо да прођу туда и кроз град, него да се задржавају“, казао је Шапић.
Градоначелник је истакао да ће се до новог стајалишта на Аутокоманди лако долазити и да ће бити уведена посебна линија градског превоза.
Шапић је додао да ће на том стајалишту бити и паркинга, како би одатле могле да иду екскурзије, а да се не ствара гужва.
„Покушавамо да Београђанима обезбедимо што мање хаоса у овом граду“, навео је градоначелник Београда.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала