- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Дурову суд забранио да напушта Француску наредних шест месеци

© Фото : Official Social media page of Tucker CarlsonИнтервью Павла Дурова журналисту Такеру Карлсону
Интервью Павла Дурова журналисту Такеру Карлсону - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Француски суд забранио је власнику Телеграма Павлу Дурову да напушта територију Француске у наредних шест месеци, објавили су локални медији.
„Павлу Дурову, који је под надзором уз кауцију од пет милиона евра (милион се исплаћује одмах, а у наредних осам месеци по 500.000 евра) забрањено је да напушта територију Француске у наредних шест месеци“, наводе медији.
Дуров, како се наводи, тренутно тражи стан у најбољим деловима Париза, а могао би да се усели већ крајем недеље.
Према правилима судског надзора, Дуров, мора да живи на оној адреси коју пријави истражном судији, саопштили су раније у париском тужилаштву.
„Након завршетка истраге, када истражне судије буду сматрале да су завршиле истрагу, која би могла да потраје неколико месеци, предмет ће бити затворен. Тужилаштво ће одлучити да ли ће предмет затворити или ће предмет уступити кривичном суду са преквалификацијом злочина, ако буду сматрале да је то потребно. Затим ће истражне судије донети одлуку о прекиду случаја или организовању саслушања“, објаснили су у тужилаштву.

Хапшење Дурова

Оснивач Телеграма Павле Дуров приведен је 24. августа на аеродрому „Бурже“. Он је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана. Тужилаштво у Паризу објавило је списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет. Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји наркотика, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.
Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала