- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Поповић: Америчке санкције медијској групи „Русија севодња“ ─ глобални удар на слободу говора

© Sputnik / Лола ЂорђевићНенад Поповић
Ненад Поповић  - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Увођење америчких санкција медијској групи „Русија севодња“ представља глобални удар на слободу говора и слободу медија, изјавио је за агенцију РИА Новости министар без портфеља у Влади Србије задужен за међународну економску сарадњу Ненад Поповић.

„Ово је апсолутно скандалозна и политички условљена одлука. Сједињене Америчке Државе много говоре о демократским вредностима чији је један од темеља слобода говора и могућност да представници медија, укључујући и опозиционих, слободно обављају своје професионалне активности. Али заправо, као што видимо, слика је потпуно другачија“, рекао је Поповић.

Он је приметио да САД једноставно не желе да чују друго гледиште, а њихов егоцентризам превазилази све границе.
„Најгоре је што својим грађанима ускраћују приступ алтернативним изворима информација и тиме крше њихова права. Као што знате, код нас у Србији, за разлику од Сједињених Америчких Држава, званично раде најразличитији медији и они немају никаква ограничења. Руски медији износе своје гледиште, гледиште Русије о најважнијим догађајима који се дешавају у свету, без обзира да ли се то некоме свиђа или не. Стога наши грађани сами бирају из којих извора добијају информације“, рекао је Поповић, истичући да то испуњава основне вредности сваког модерног демократског друштва.
Поповић, који је копредседавајући руско-српске међувладине комисије за научну, техничку и економску сарадњу, у новембру 2023. године стављен је на санкциони списак САД.
Сједињене Америчке Државе су у среду увеле санкције медијској групи „Русија севодња“, РИА Новости, РТ, Спутњику, Раптлију. Нове санкције уведене су и главној уредници медијске групе Маргарити Симоњан и највишем врху овог ТВ канала.
Зграда међународне новинске агенције Русија севодња у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
РУСИЈА
„Желе да се реше непријатне истине“: Руски амбасадор о новим санкцијама САД против Спутњика и РТ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала