Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Примио сам позив за БРИКС пре десетак дана - у време самита имамо и важне госте у Србији

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је пре 10-12 дана добио љубазан позив од председника Русије Владимира Путина да присуствује самиту БРИКС у Казању у октобру.
„Ми тада имамо важне госте из иностранства, али не бих сад о томе да говорим, о томе ћемо да причамо 10. октобра“, рекао је Вучић, другог дана посете Подрињу, где обилази радове на брзој саобраћајници Шабац-Лозница, у насељу Штитар.
„Имамо много важних посета, како то клинци кажу - гужва у шеснаестерцу. Хвала људима из БРИКС-а на позиву и председнику Путину. Имамо и Њујорк, и већ сада знам да ћу имати разговоре са најмање шест председника и са најмање седам или осам премијера на маргинама седнице генералне скупштине УН“, рекао је Вучић новинарима.
Вучић је поновио да се Србија налази на европском путу, али да чува своја традиционална пријатељства са Русијом, Кином, Азербејџаном, истичући да је то политика реалности и озбиљности.
Он је навео и да Београд обележава 80 година од ослобођења 20. октобра, додајући да ће тада бити приређени бројни програми и планови.
„Не заборавите да је 80-годишњица ослобођења Београда 20. октобра и Црвена армија је та која је највећим делом уз помоћ наших трупа ослободила Београд и донела слободу нашој земљи заједно и са Русијом и свима другима који су учествовали у ослобађању“, рекао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала