- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан продаје испод цене

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићМатеус Салдања
Матеус Салдања - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2024
Пратите нас
Партизан је у летошњем прелазном року играче процењених вредности од укупно 12 милиона продао за троструко мању суму.
А ради се о само два играча.
Први је ногу повукао Самед Баждар, млади репрезентативац Србије, момак који је годинама био представљан као будућност црно-белих.
Са незнатним учинком Баждар је напустио Партизан, а у моменту када је његова тржишна вредност, према специјализованом сервису Трансфермаркт, износила четири милиона евра, продат је за 1,5 милиона у шпанску Сарагосу.
Трансфермаркт, наравно, не уписује потенцијалне клаузуле и бонусе, по којима је познато пословање Партизана у претходним годинама, али је сасвим сигурно да сума, па и са свим додацима, не може да достигне реалну тржишну вредност играча.
У Баждаревом случају таква опција није ни напоменута на Трансфермаркту.
Да ствар буде још гора, Партизан је свог првог нападача из прошле сезоне, Матеуса Салдању, играча за кога је желео да заради и двоцифрен број милиона евра, продао за - сићу!
Трансфермаркт вредност Салдање процењује на осам милиона евра и наводи да га је Партизан у мађарски Ференцварош продао за свега три милиона, уз 20 посто од наредног трансфера.
Вреди напоменути да је Салдања вредео пола милиона евра у моменту доласка у Партизан, а да су га црно-бели купили за 1,3 милиона.
Уз додатак да је доскорашњи капитен Светозар Марковић, процењен на три милиона евра, продат за упола мање у Викторију Плзењ, јасно је да Партизаново трговање не доноси новац који би требало, а који је више него потребан после испадања из европских такмичења за ову сезону.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала