Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Лајчак измешта споразум о мосту на Ибру из дијалога, због чега?

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2024
Пратите нас
Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић рекао је данас да специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак сада споразум о мосту на Ибру измешта из бриселског дијалога, а "до јуче је то питање најављивао као главну тему разговора у Бриселу" и упитао због чега.
"Срби који су животно заинтересовани за статус моста на Ибру и Београд који је страна у преговорима око моста се једнострано искључују, а Приштина и Квинта укључују да одлучују о мосту. Овакво кршење принципа је превршило сваку меру. И онда се питате што нема напретка у дијалогу", написао је Петковић на друштвеној мрежи Икс.
Реагујући на данашњу Лајчакову изјаву, који је после разговора с главним приштинским преговарачем Бесником Бисљимијем рекао да би мост на Ибру у Косовској Митровици требало да буде отворен за саобраћај, али у сарадњи са међународним партнерима, Петковић је упитао "шта се то променило у ставу Лајчака о мосту од августа до данас".
"ЕУ је говорила да отварање моста једино може да се реши у дијалогу што показује и Лајчаков твит у прилогу. Данас од њега чујемо да то питање зависи само од договора Приштине и међународне заједнице!?", написао је Петковић.
Лајчак је изјавио 14. августа да је ЕУ више пута наглашавала да се о питању моста у Косовској Митровици мора разговарати у оквиру дијалога који води ЕУ.
Наметање одлуке о отварању моста на Ибру у Косовској Митровици против воље грађана не доприноси нормализацији односа и о отварању моста разговараће се на следећем састанку у Бриселу, написао је тада Лајчак на мрежи Икс.
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2024
СРБИЈА
Лајчак: Постигнут договор о састанку Београда и Приштине у Бриселу
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала