- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реакција после „одстрањивања“: „Селектор ме није ни позвао“

© AP Photo / Rui VieiraСтивен Бергвајн
Стивен Бергвајн - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2024
Пратите нас
Холандски фудбалер Стивен Бергвајн изјавио је да га селектор Роналд Куман није позвао, већ да је за изостанак из тима сазнао преко медија.
"Не желим ни ја више да играм под Куманом. Да је био посвећен свом послу, ваљда би прво мене звао, а не да о томе слушам на ТВ-у. Имали смо многе лепе тренутке, али сада сам разочаран", изјавио је Бергвајн.
Куман је пре три дана поручио да Бергвајн нема спортске амбиције и да га више неће звати у репрезентацију, пошто је прешао из Ајакса у Ал Итихад.
Холандски фудбалер је рекао да је стоји иза своје одлуке и да је срећан због ње.
"Могао је бар да ме позове па да чује моју страну приче. Како можеш да кажеш такве ствари, а да ниси ни разговарао са мном? Истина је да имам 26 година, али шта то значи, да овакве одлуке можеш да доносиш тек кад су ти 32? Напредујем на сваки начин, стојим иза своје одлуке и срећан сам због ње", поручио је нови фудбалер Ал Итихада.
Бергвајн је додао да неће играти за Холандију док је Куман селектор, али да није завршио репрезентативну каријеру.
"Играње за репрезентацију сам увек сматрао као част, али док је садашњи селектор ту не желим да будем део тима. Завршио сам са неким ко ме намерно тако представља у медијима. Али ко зна ко ће бити селектор у будућности, та врата не затварам", закључио је Бергвајн.
Он је за репрезентацију Холандије наступио на 35 утакмица и постигао је осам голова, играо је на овогодишњем Европском првенству у Немачкој.
Холандија ће сутра у Ајндховену дочекати БиХ у првом колу Лиге нација, а у уторак ће играти са Немачком у Амстердаму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала