- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Робијева Црна Гора „залеђена“ на Исланду

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2024
Пратите нас
Изабраници Роберта Просинечког, фудбалери Црне Горе поражени су у хладном Рејкјавику од Исланда са 2:0.
У готово зимским условима за игру, температура десесетак степени, уз јак ветар, Исланд је имао иницијативу, а прву велику прилику Црна Гора. Милутин Осмајић је побегао по десној страни, а затим је искоса, из добре позиције, погодио спољни део мреже.
Уследила је велика борба на средини терена, а први кикс одбране Црне Горе казнио је играч Реал Сосиједада, Ори Оскарсон, који је после корнера са десне стране, натерао Милана Мијатовића на капитулацију – 1:0. Исланд је на полувремену имао предност, а јасно се чула порука групе навијача Црне Горе у Рејкјавику – „Хоћемо победу“.
После пет минута игре у наставку меча, судија из Француске је досудио пенал за Исланд, али је после интервенције из ВАР собе, потпуно оправдано поништио одлуку, јер лопта није погодила Рубежића у руку. Међутим, у 59. минуту, после корнера са леве стране, Мијатовић је поново морао да вади лопту из мреже, а стрелац је био Јон Дагур Торстеинсон.
Просинечки је одмах убацио у игру Дритона Цамаја и Стевана Јоветића, Црна Гора је морала да крене на све или ништа, а Исланд је бранио своју мрежу и чекао прилику из контре. Имала је Црна Гора три полуприлике, али Јоветић, Крстовић и Цамај нису били прецизни са дистанце.
До краја меча, Исланд је успешно чувао стечени капитал, Црна Гора је имала још две полуприлике, али Цамај није имао довољно концентрације и среће да затресе мрежу.
Црна Гора у другом колу Б дивизије Лиге нација игра против Велса, а ова утакмица је на програму 9. септембра у Никшићу. У другом мечу групе, Велс и Турска су одиграли утакмицу без голова и победника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала