- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

"Не треба потцењивати противника": НАТО копира тактике руске војске приликом обуке украјинских снага

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуска војска на подручју СВО
Руска војска на подручју СВО - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2024
Пратите нас
Инструктори из земаља НАТО копирају тактике и стратегије руских трупа приликом израде програма обуке пешадинаца Оружаних снага Украјине, рекао је новинарима један од команданата извиђачко-диверзантског одреда „БАРС-31” који су део групе Југ, са кодним знаком Југра.

„Најважније је да се не потцени непријатељ. Они су као ми, исто мисле, исто их уче. Можда горе, можда боље – никад не знаш на кога ћеш да налетиш. Ради оно што су те научили, и то је то. У глобалу – јуришне операције, колико ја знам, отприлике су исте и са ове и са друге стране", објаснио је Југра.

Он је истакао да се војници руске армије непрестано усавршавају на полигонима, чак и ветерани се стално обучавају са регрутима. То укључује увежбавање акција током напада хемијским оружјем, које непријатељ стално користи на бојном пољу - од белог фосфора до токсичних супстанци. Због тога борци јединице иду на борбене задатке са гас маскама.
Југра наводи да су Оружане снаге Украјине прилично мотивисане и да сада чак и територијалну одбрану чине присталице нацистичке и русофобичне идеологије – тетоваже имају чак и старији од 40 година.
Како је новинарима објаснио борац јединице са кодним знаком Кадет, борци јединице се сада налазе у близини Часовог јара, где заузимају положаје погодне за јединице Оружаних снага Русије и одбијају непријатељске нападе. Да би се осигурао успешан рад јединице, редовно се врше ротације, где борци неколико дана проводе на полигонима. Конкретно, они проучавају тактику, тренирају заузимање и одбрану утврђења, усавршавају вештине гађања и борбену координацију.
Паљба из самоходног минобацача 2С4 туљпан у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Велики губици украјинских снага; У близини граница Белорусије сконцентрисано 14.000 војника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала