Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Очекујемо до краја месеца решења у вези са листама чекања

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆАлександар Вучић и Зоран Лончар
Александар Вучић и Зоран Лончар - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује до краја месеца решења и Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање у вези са листама чекања.
"И ту неће бити никаквог пардона. Не могу људи да живе без кука 4-5 година, нити без колена 3-4 године, нити да не оперишу катаракту по годину, годину и по дана, тако да ти проблеми морају да буду брзо решени", поручио је Вучић на конференцији за новинаре у Крупњу где је посетио Дом здравља, а претходно је обишао и Дом здравља у Лозници.
Он је рекао да очекује десетине хиљада људи на превентивним прегледима који се одвијају данас.
"Данас смо посетили Дом здравља у Лозници и Дом здравља овде у Крупњу. Људи долазе на превентивне прегледе, велика ствар је да чувамо здравље људи и очекујемо десетине хиљада људи на овим прегледима, јер то ће спасити животе буквално хиљада људи, то је живот за Србију једна фантастична акција и позивам све људе старије од 40 година без обзира да имају или не здравствено осигурање да дођу на прегледе", рекао је Вучић.
Вучић је захвалио лекарима и медицинском особљу на труду, раду, напорном, тешком, истичући да они обављају најчаснију и најважнију дужност за своју земљу истовремено.
Председник је оценио да је задовољан укупном посетом Подрињу, те најавио да данас очекује да Лозницу посети градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.
Вучићу је током посете Дома здравља у Крупњу в.д. директора ДЗ Миленко Крсмановићем рекао да ће се радити лабораторијске анализе и мерење крвне слике, одређивање нивоа шећера у крви а радиће се и тумор маркери за карциноме дебелог црева ЦА, ЦА, ЦА-19-9 и алфа-фетопротеин.
Истакао је да ова установа покрива око 14.500 становника, а
Вучића је интересовало да ли има нешто што је дому здравља потребно на шта је директор истакао да им је потребна компјутерска опрема која је доста застарела, као и теренско возило за превоз пацијента.
Као проблеме је навео и стационар као и недостатком лекарског особља.
“Изгледа да нема довољно доктора, нађите лекаре ако можете а ми ћемо да платимо”, рекао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала