- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Наставља се милитаризација Европе: У ЕУ концентрисано до 32.000 војника НАТО

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаБелоруски специјалци
Белоруски специјалци - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2024
Пратите нас
У Европској унији је концентрисано до 32.000 војника НАТО, изјавио је помоћник министра одбране Белорусије за војну сарадњу Валериј Ревенко.
„Наставља се јачање оружаних снага у европском региону. У Европској унији већ можемо да видимо до 32.000 војника, како из САД, тако и из других земаља чланица НАТО“, рекао је Ревенко за телевизију „ВоенТВ“.
Како је додао, Минск бележи милитаризацију Пољске, а Литванија и Летонија се спремају да приме стране контингенте. С тим у вези, Белорусија је предлагала низ мера за ублажавање тензија, али одговора није било.
Ревенко истовремено додаје да је присуство нуклеарног оружја у Белорусији отрезнило противника, ојачало преговарачке позиције Минска и повећало одбрамбену способност републике.
По његовим речима, одлука председника Белорусије Александра Лукашенка да увезе нуклеарно оружје у земљи утицала је на мере стратешког обуздавања белоруских партнера од могуће агресије.
Раније је белоруски председник Александар Лукашенко рекао да Белорусија не намерава да употреби тактичко нуклеарно оружје, које се налази на територији земље, док њена граница не буде нарушена.
Военнослужащие зенитного ракетного полка, созданного в Лунинецком районе Брестской области - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2024
РУСИЈА
Белорусија јача границу са Украјином
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала