- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Зубин Мехта наступа с Београдском филхармонијом 11. и 12. октобра

© Фото : Марко ЂоковићЗубин Мехта и Београдска филхармонија у Тирани
Зубин Мехта и Београдска филхармонија у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2024
Пратите нас
Београдска филхармонија наступиће са славним диригентом Зубином Мехтом 11. и 12. октобра у Великој Сали Коларчеве задужбине.
На задовољство публике која жељно ишчекује сусрете с Мехтом, маестро ће одржати чак два наступа са оркестром, а улазнице су у продаји од 11. септембра, саопштено је из Београдске филхармоније.
Октобарски концерти биће 15. сусрет Мехте с Београдском филхармонијом, а на програму ће бити партитуре Моцартове Симфоније у ге-молу бр. 40 и Шубертове Девете симфоније.
„Веома се радујем сваком новом сусрету с Београдском филхармонијом, оркестром с којим делим дуготрајне успомене", изјавио је Мехта, који је наступио последњи пут у Београду 2023. године, поводом стогодишњице Београдске филхармоније и турнеје коју је одржао с оркестром у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.
Мехта је на светској музичкој сцени присутан готово седам деценија с наступима који су постали историјски.
На велику радост Београдске филхармоније, маестру се остварује жеља да поново предводи оркестар са којим је имао свој деби и започео професионалну каријеру која је још интензивна.
„Поштовалац сам Београдске филхармоније још од 1958. године када сам с овим оркестром у Београду имао један од првих концерата у свом животу. Задивљујући је њихов развој и напредак до данас и једва чекам да поново диригујем оркестром, већ разговорамо о будућности и једва чекам да се вратим", изјавио је маестро Мехтом прошле године након рођенданског наступа и успешне турнеје у Албанији и Републици Северној Македонији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала