- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка уводи контролу на свим својим копненим границама

© AP Photo / Matthias SchraderНемачка гранична полиција
Немачка гранична полиција - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Немачка од 16. септембра уводи привремене контроле на свим својим копненим границама, саопштило је Министарство унутрашњих послова те земље.
„Уз постојеће привремене унутрашње граничне контроле на копненим границама са Аустријом, Швајцарском, Чешком и Пољском, Савезно министарство унутрашњих послова данас је наложило привремену контролу унутрашњих граница на копненим границама са Француском, Луксембургом, Холандијом, Белгијом и Данска на период од шест месеци, о чему је обавештена Европска комисија“, наводи се у саопштењу.
Поред тога, постоји могућност одбијања људи на свим немачким копненим границама у складу са европским и националним правом.
Министарка унутрашњих послова Ненси Фезер изјавила је да Немачка јача унутрашњу безбедност конкретним деловањем и наставља тежак курс против ирегуларних миграција.
„Наставићемо да се држимо ове линије. Док не постигнемо снажну заштиту спољних граница ЕУ новим Заједничким европским системом азила и другим мерама, желимо да још пажљивије надгледамо наше националне границе“, нагласила је немачка министарка.
Према њеним речима, таква мера ће посебно ојачати заштиту од претњи као што су исламистички терор и озбиљан прекогранични криминал. Такође има за циљ да спречи руте кријумчарења људи.
„Чинимо све што можемо да заштитимо људе у нашој земљи од овога, укључујући и далекосежне мере које сада предузимамо“, нагласила је Фезер.
На овај начин савезна полиција може да распореди читав низ стационарних и мобилних испостава граничне полиције на свим немачким копненим границама.
Провере граничне полиције врше се флексибилно у зависности од тренутне ситуације и у сарадњи са колегама у граничним земљама, наводи се у саопштењу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала