Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштинска полиција претукла и ухапсила четворицу Срба у Косовској Митровици

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници специјалних јединица тзв. косовске полиције извршили су претресе на две локације у Косовској Митровици
Припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције извршили су претресе на две локације у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
У Косовској Митровици такозвана косовска полиција претукла је и ухапсила четири младића српске националности..
Четири особе српске националности ухапшене су око поноћи у северном делу Косовске Митровице, потврђено је за Танјуг из такозване косовске полиције.
Како је наведено, њима је одређен притвор до 48 сати, а на терет им се ставља наводни напад на службено лице у вршењу дужности.
Најмање три млађе особе српске националности ухапшене су око поноћи у северном делу Косовске Митровице, објавио је раније председник Српске демократије Александар Арсенијевић.
Он је додао да је полиција применила силу приликом хапшења тројице српских младића.
"Полиција је 10 минута тукла младиће", пренео је Арсенијевић.
На објављеном снимку, види се да једног од младића хапси полицајац, наоружан пушком.

Канцеларија за КиМ: Ово је огледало антисрпске политике Аљбина Куртија и репресије и тортуре над Србима на северу Косова

Брутално привођење и пребијање тројице српских младића, синоћ у Косовској Митровици, од стране припадника такозване косовске полиције, огледало је антисрпске политике Аљбина Куртија и репресије и тортуре коју свакога дана трпе и доживљавају Срби са севера Косова и Метохије, наочиглед међународне заједнице, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
"О томе постоје и недвосмислени докази - снимљене мучне сцене на којима се види како Куртијеви полицајци на земљу бацају и 10 минута туку и вуку српске младиће, док они запомажу, а затим их уз дуге цеви приводе", наглашава се у саопштењу.
О каквој страховлади, безвлашћу, малтретирању и кршењу права је реч, говори и чињеница да је чак приведен и Србин који је тортуру снимао, како би се уклонили трагови и докази полицијске бруталности, који су на срећу сачувани, додаје се.
Канцеларија за КиМ наводи да посебно забрињава што родитељима није омогућено да своју децу виде, нити српском медицинском тиму да их обиђе и прегледа с обзиром на то да су младићи били жртве доказане полицијске бруталности.
При томе, према речима очевидаца, Куртијеви посилни били су у цивилу и нису показали легитимације, што је још један доказ да Курти север Косова и Метохије жели да претвори у полицијски окупирану територију, на шта Београд и Срби са севера КиМ свакога дана упозоравају, а међународна заједница ћути, док српску омладину туку и приводе и тиме застрашују и онеспокојавају све Србе на овим просторима, закључују се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Српска листа: Бруталност тзв. косовске полиције постала свакодневица на северу

Бруталност такозване косовске полиције у режији Аљбина Куртија постала је свакодневица на северу Косова, поручују из Српске листе реагујући на хапшење четири младића српске националности у Северној Митровици.
"Није први пут да постоје јасни докази бруталности Куртијевих послушника, а да нема никакве контроле косовског инспектората, нити реакције међународних представника на институционалну репресију над српским народом", наводи се у саопштењу Српске листе.
Како додају, посебно забрињава устаљена пракса у којој се српским лекарима забрањује право на преглед ухапшених и тиме се прикривају докази бруталности над голоруким младићима.
"Прекомерну употребу силе и хапшење младића пратило је пребијање, понижавање и претња употребом ватреног аутоматског оружја на градском шеталишту у строгом центру Северне Митровице. Такве сцене нећете видети нигде друго на Косову и Метохији и овакво нечовечно и непрофесионално поступање је очигледно резервисано за Србе", наводи се.
Хапшење младића који је ову бруталну акцију снимао, како се додаје у саопштењу, доказује како ове фаланге прикривају доказе својих недела.
"Док међународни представници апелују на Србе да остану мирни и суздржани, Курти као да то користи да још више угњетава Србе и тестира стрпљење и спремност на трпљење свих нас", закључује се у саопштењу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала