- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Највеће поморске вежбе у последњих 30 година, морамо бити спремни за сваки сценарио

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаБродови Црноморске флоте на војним вежбама на Црном мору
Бродови Црноморске флоте на војним вежбама на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Русија одржава највеће поморске маневре у последњих 30 година, поручио је председник Русије Владимир Путин који преко видео-везе прати вежбе "Океан-2024".
"Русија мора да буде спремна за сваки развој догађаја, а руска војска да буде у стању да одбије војну агресију на било ком правцу", поручио је он и додао да ће Русија наставити да јача морнарицу и све друге видове Оружаних снага и да развија њихове капацитете, укључујући и нуклеарне снаге.
Путин је упозорио да САД настоје да остваре војну доминацију и провоцирају трку у наоружању.
"Американци већ раде на пребацивању и размештању својих ракета у Азијско-пацифичком региону", истакао је он.
По његовим речима, Русија ће наставити да јача своју морнарицу и све врсте снага и повећава њихове способности, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Наставићемо да јачамо нашу морнарицу, укључујући њену стратешку нуклеарну компоненту. Систематски и свеобухватно ћемо унапређивати све родове војске, повећавати ударне способности, унапређивати обуку бродских посада, обалних и авијацијских јединица, узимајући у обзир реална искуство из борби и учинити све што је потребно за поуздану заштиту Русије и наших грађана“, рекао је Путин током вежбе „Океан-2024“.

Како је истакао министар одбране Андреј Белоусов, планирано је да се током војних вежби увежбавају задаци одбијања агресије великих размера, борбе против беспилотних летелица и беспилотних пловила.
Раније је руско Министарство одбране саопштило да ће 10-16. септембра морнарица одржати стратешке војне вежбе „Океан 2024“ на Тихом и Северном Леденом океану, као и Средоземном, Каспијском и Балтичком мору. Путин је последњи пут директно пратио поморске војне вежбе у септембру 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала