Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Родитељи младића које је приштинска полиција ухапсила у Северној Митровици: Мучки су их малтретирали

© Sputnik / Дејан СимићКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Родитељи четворице младића који су синоћ ухапшени у Северној Митровици кажу да су им деца мучки малтретирана приликом привођења, наводећи да су их вукли по поду док су њихове вапаје за помоћ ућуткивали коленима. До јутрос нису знали ни да се налазе у притвору у Јужној Митровици, а своју децу још нису видели, нити им је то дозвољено.
Отац ухапшеног младића од 19 година Љубомир Милић рекао је да су младићи мучки приведени.
"Дошли смо до дна када су децу почели мучки да нам приводе", казао је Милић за Косово онлајн.
Како додаје, у полицијској станици тврде да су српски младићи извршили напад на службена лица и примећује да су та службена лица била у цивилу.
"Вероватно су провоцирали нашу децу, да би потом, што смо утврдили на основу снимака, видели да има негде око двадесетак службених лица који су их мучки малтретирали", испричао је он. Како истиче, по двојица, тројица су малтретирали по једног од младића.
Милић наводи и да је целу ноћ провео у Полицијској станици, али да никакву информацију није могао да добије. Звао је, каже, и Хитну помоћ да би прегледали младиће и видели у каквом су стању, мислећи да има на то право.
"Међутим, наравно да нису ни њима допустили да уђу, нити су било какав одговор дали. На питање како су, кажу нам да су добро, али ми их нисмо видели. Не знамо нити у каквом су стању, нити где су, до пре пола сата када нам је један од колега рекао да су сви у јужном делу и да се чека тужилац", навео је Милић.
Мајка једног од ухапшених младића Соња Раденковић казала је да је сина успела да види јутрос, те да је био у јако лошем стању.
Истиче да су им рекли да је једино што могу да ураде да позову адвокате јер тврде да су младићи криминалци, банда.
Ивана Ковачевић, мајка Л.К. који је такође ухапшен синоћ, каже да су деца кренула на рођендан у Звечану и да је након тога дошло до инцидента.
"Они су их, ја сам то сазнала од старијег сина који се налази у Београду, а који је то видео на снимку, тукли 10 минута, а онда их привели. Нису нам дозволили у току ноћи да их видимо. Говорили су прво да су овде, до 6 сати ујутру, међутим, после тога сазнајемо да су их одвели у јужни део јер тамо имају те ћелије за трежњење. Они нас убеђују да су деца добро, да су их водили лекару, али ми то ништа нисмо видели, не знам", рекла је Ковачевићева.
И професор Факултета техничких наука у Косовској Митровици Срђан Јовић, родитељ једног од приведених младића, огласио се на мрежи X.
"Управо су ми у КМ сина претукли и ухапсили Куртијеви полицајци. Иживљавали се на деци која су славила рођендан. Звао сам хитну помоћ, неће да дозволе лекарима да изврше преглед. Ухапсили су и пролазника који је снимио тортуру. То је Куртијев режим. Јел има даље живота овде?", написао је Јовић.
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
СРБИЈА
Много тешка ситуација: Вучевић саопштио детаље новог хапшења и терора над српским младићима на КиМ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала