- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко би могао да наследи Пешића?

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Светислав Пешић
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Светислав Пешић више није селектор Србије, а то значи да следи потрага за његовим наследником. То је питање које највише голица машту кошаркашким заљубљеницима, а на прву лопту на памет пада неколико имена.
Упркос великим успесима Светислав Пешић неће више бити селектор репрезентације Србије, али мало је познато ко би на том месту могао да га замени.
Од тренера који знањем и реномеом могу да изнесу ту улогу први на памет падају Саша Обрадовић, Александар Ђорђевић и Дарко Рајаковић. Наравно, трагедија која је задесила Дејана Милојевића ускрстила нам је нажалост свима право и могућност да га гледамо на клупи националног тима.
Александар Ђорђевић је тренутно селектор Кине, има веома јак уговор са Кинезима па би то могло да представља проблем.
Саша Обрадовић води Монако, евролигашки тим, али после договора Фибе и Евролиге око усклађивања календара шансе свакако расту. Међутим, са друге стране, треба имати у виду да су апетити Монака велики и да таквој екипи треба тренер који је сто одсто фокусиран на клуб.
Дарко Рајаковић је главни тренер НБА екипе Торонто Рапторса па је питање да ли би он могао да усклади свој рад у НБА са обавезама у Фибиним такмичењима.
Игор Кокошков је већ “потрошен” као селектор, док је на пример Александар Џикић већ запослен као селектор Грузије. Од талентованих тренера можемо да издвојимо Душана Алимпијевића који ради у Бешикташу, као и двојицу Владимира Јовановића. Један је тренутно тренер Спартака из Суботице док је други завршио сарадњу са Игокеом. Ненад Чанак је у Лијеткабелису, а Петар Божић у Лондон Лајонсима.
Можда би опција могао да буде и Ненад Стефановић, човек који је са младом селекцијом Србије до 18 година остварио успех и стигао до злата у Нишу.
Могу се ту сврстати и друга имена, страних тренера, која би можда неки волели да виде, попут Дејана Радоњића, Душка Ивановића, Димитриса Итудиса, Андрее Тринкијерија и других...
На крају истакнимо и да је Жељко Обрадовић више пута рекао да је прича око њега и репрезентације завршена.
Важан део Пешићевог стручног штаба био је Огњен Стојаковић, помоћни тренер у Денвер Нагетсима где сарађује уско са Николом Јокићем. Било би га лепо видети и у наредном стручном стабу јер је његов допринос у освајању сребра у Манили и бронзе у Паризу био заиста велики.
Ко год да дође на Пешићево место - неће му бити нимало лако да попуни ципеле мајстора из Пирота.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
СПОРТ
Чврста рука Кинеза – доживотна суспензија због намештања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала